maanantai 29. huhtikuuta 2013

Ammattikorkeakoulu tutuksi - Lukion TET-päivä


Ammattikorkeakoulu tutuksi

Porkkalan ja Kauniasten lukiolaiset tutustuivat ammattikorkeakouluopiskeluun TET-päivänä


Porkkalan ja Kauniasten lukiolaiset tutustuivat ammattikorkeakouluopiskeluun TET- päivänä 16.4.2013. Tutustumiskohteita oli pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Tampereella. Suosituin kohde oli Tampereen Poliisiammattikorkeakoulu. 

Päivän aikana lukiolaiset saivat tietoa opiskelusta ammattikorkeakouluissa, pääsyvaatimuksista, työharjoittelusta ja päättötöiden tekemisestä. Vastaanottavat oppilaitokset olivat suunnitelleet ohjelmaa sekä opettajien että tutoropiskelijoiden vetämänä. Lukiolaisilla oli myös mahdollisuus osallistua ja seurata normaalia opetusta.

Tet-päivä oli osa opinto-ohjauksen kehittämishanketta, jonka tavoitteena on antaa lukiolaisille pohjaa ammatinvalintaan jo hyvissä ajoin lukioaikana.


Metropolian Tikkurilan toimipisteessä opiskellaan media- ja viestintäalaa 


Digitaalisen viestinnän opiskelijat esittelivät ensimmäisen vuoden portfoliotaan

Metropoliassa voi opiskella graafista suunnittelua, digitaalista viestintää ja 3d –animointia. Koulutussuunnittelija Mika Rintala kertoi meille medianomin opinnoista ja esitteli meille tiloja, joissa opiskelijat työskentelevät. Opiskelijat ovat tehneet paljon töitä Neloselle mm. Hauskojen kotivideoiden grafiikan. 

Medianomiopintoihin opiskelijat valitaan ennakkotehtävien ja pääsykokeen perusteella. Alan työpaikkoja voivat olla esimerkiksi mainos- ja suunnittelutoimistot, kustantamot, lehtitalot, viestintäosastot ja opetusmateriaalin tuotanto kustantamoissa. 

Oli ihan kiinnostavaa nähdä millaista on medianomin opinnot, vaikka tässä pisteessä opetus olikin hieman erilaista kuin kuvittelimme. Tämä piste painottui kuvataidepuoleen ja luulimme, että tämä oli kirjoituspuolta. 

http://www.metropolia.fi/


Tikkurilan Laureassa opiskelevat estenomit, sosionomit sekä sairaan- ja terveydenhoitajat

Estenomi on kauneusalan ammatilainen, joka on erikoistunut kauneusalan tuotteiden markkinointiin ja kehittämiseen. Opinnoissa painottuu käytännön kemian opiskelu ja pääsykokeissa testataan lisäksi äidinkielen ja englannin osaamista. Alan työpaikkoja ovat esim. tuotekehitys vaikkapa Lumenella, maahantuontiyritykset ja tuote-esittelytehtävät. Sosionomin ammattiin tutustuneet pääsivät osallistumaan Monikulttuurinen asiakkuus -luennolle ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kanssa. 
Sairaanhoitajan ammatista kiinnostuneet lukiolaiset pääsivät käytännön hommiin: mittaamaan verenpainetta ja keuhkojen tilavuutta, potilaana oloa ja potilaan siirtelyä sairaalasängyssä sekä tippatelineen toimintaa. Myös asiakastilanteiden demonstraatiot jäivät mieleen: äiti ja pieni lapsi terveyskeskuksen päivystyksessä. 


http://www.laurea.fi/fi/tikkurila/sivut/default.aspx 


Myyrmäen Laureassa tutustuttiin tradenomin opintoihin 

Saimme tietoa opintojen pituudesta, suuntautumisvaihtoehdoista ammattikorkean sisällä ja mahdollisuudesta hakea vaihto-oppilaaksi. Tämän jälkeen menimme seuraamaan oikeustieteen luentoa, jota seurasi ruokailu. 

http://www.laurea.fi/fi/Sivut/default.aspxHaaga-Helian restonomikoulutus

Tutuistuimme ensiksi Haaga-Heliaan ja saimme tietoa opiskelusta matkailu-, hotelli- ja ravintola-alalla. Seurasimme taloustiedon oppituntia. Ammattikorkea koulussa tehdään paljon ryhmätöitä. Kirjallisen pääsykokeena lisäksi on haastattelu, jossa toisena haastattelijana voi olla vaikka Finnairin toimitusjohtaja.

http://www.haaga-helia.fi/ 

Vierumäen urheiluopisto

Lähdimme bussilla Kirkkonummelta kohti Vierumäen urheiluopistoa. Siellä meidät vastaanottivat koulun tutorit. Tutoreiden saattelemana menimme kuuntelemaan luentoa. Luennolla meille kerrottiin yleisesti liikunnanohjaajan koulutuksesta. Saimme myös tietoa pääsykokeista. Kävimme tutustumassa koulun tiloihin. Olin yllättynyt monipuolisista ja hyvistä kentistä, jäähallista ja muusta liikuntaan liittyvistä tiloista. Koululla oli myös iso ja monipuolinen kuntosali. Tutorit kertoivat meille, että tilat ovat oppilaiden käytössä vapaa- ajalla ilmaiseksi! Pääsimme myös tutustumaan yhdelle tunnille, jossa oppilaat itse pitivät esitelmiä toisilleen. Me saimme tutustua aiheeseen, jossa pohdittiin eri liikuntamuotojen rahoitusta.

http://www.haaga-helia.fi/fi/haaga-helia/yhteystiedot/vierumaki


Lahden ammattikorkeakoulu - Muotoilu-ja taideinstituutti

Olin tutustumassa TET-päivänä Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituuttiin. Aluksi kuuuntelimme koulun auditoriossa esittelyä koulun eri linjoista, opiskelijaksi hakemisesta ja muista käytännön asioista. Sen jälkeen kaksi koulun opiskelijaa tuli kertomaan tarkemmin omista opinnoissaan, he näyttivät kuvia ja videoita opinnäytetöistä. Saimme loppupäivän aikana käydä kiertelemässä koulun työpajoissa ja muissa tiloissa. Koulusta voi valmistua esimerkiksi korumuotoilijaksi, graafikoksi, valokuvaajaksi tai vaikkapa pakkaussuunnittelijaksi. Tutustumiskäynti oli mielenkiintoinen. 


Jutun teossa olivat mukana: Johannes Ikkala, Emmi Manninen, Sara Kytölä, Anna-Maria Sneck, Eveliina Kinnunen, Jimi Nummela, Atro Nykänen, Joel Toivonen ja Satu Seppälä.Ei kommentteja: