torstai 14. marraskuuta 2013

PORKKALAN LUKION MUSAPROJEKTI 2013 "DREAMWORLD – UNIMAAILMA" VANGITSEE YLEISÖN!


 
Money makes the world go round!
Unimaailman kuningatar Anastasiana Henna Hämäläinen.
 
Tiistaina 12.11.2013 oli Porkkalan lukion musikaalin esitys. Musikaalin ovat tehneet MUX05- kurssin oppilaat. Oppilaat ovat itse sanoittaneet kappaleet klassikkoiskelmiin. Esityksiä säesti oppilaista koottu bändi: Robert Jansson, kitara, Atro Nykänen, basso, Mikael Nyström, rummut, sekä kosketinsoittimissa Perttu Nykänen ja Elsa Huumonen.

Musikaali käsitteli muun muassa unimaailmaa, ystävyyssuhteita, rakkautta ja kiusaamista.
Tarinassa joukko nuoria joutuu unimaailmaan, koska yksi ryhmän jäsen Kimi ei ole maksanut kaverilleen velkojaan takaisin. Lisäksi Kim kiusaa Kössi-nimistä tyttöä, joka änkyttää. Kim on myös huonoissa väleissä vanhempiinsa.

 
Kimi (Ilkka Frestadius) ja Kössi (Sara Suojalehto) 
Unimaailman vankeina Areksen eli Niila Vuorenjuuren sieppaamina.

 
Rangaistuksena Kimi joutuu Unimaailmaan, jossa hän tapaa uudelleen kaikki todellisen maailman kaverinsa. Unimaailmassa nuoret joutuvat työskentelemään vankeina rahapajassa. He tekevät Unimaailman valuuttaa kuningatar Anastasialle, joka on paha ja ahne.

Unimaailmassa Kimi oppii ystävyyden merkityksen ja kunnioittamaan ja arvostamaan ystäviään. Tosielämässä Kimi on ollut rahanahne, mutta Unimaailmassa hän oppii, että raha ei tuo onnea.

Unimaailma on paha painajainen, josta nuoret onnistuvat lopulta karkaamaan takaisin vapauteen ja todellisuuteen. Todellisuudessa Kimi on nyt oppinut läksynsä ja huomannut Kössin olevan mahtavaa seuraa. Lopuksi Kimi ihmettelee, oliko painajainen totta vai tapahtuiko kaikki vain hänen mielessään. Tähän katusoittaja vastaa, että vaikka kaikki olisi tapahtunut vain Kimin pään sisässä, se ei olisi tehnyt siitä vähemmän todellista.

 
 
 
 

 
Musikaali oli hienosti toteutettu ja todisti taas yhden asian. Meillä täällä Porkkalan lukiossa on mielettömän lahjakkaita opiskelijoita. Kimin roolin esitti upeasti Ilkka Frestadius, Kössin keskeistä roolia tulkitsi Sara Suojalehto.

Atte Frestadiuksella (kuvassa) oli merkittävä ja haastava kaksoisrooli todellisen elämän katusoittajana ja toisaalta Unimaailman oppaana Siddhartana.
 
 
 
Kimin ja Kössin ystävyyden laulu
" You make it real for me".
 
Kaikki muutkin esiintyjät olivat uskottavia ja luontevia rooleissaan. Lauluesitykset olivat hienosti tulkittuja. Erityisen kiitoksen ansaitsevat ohjaava opettaja musiikin lehtori Satu Jämsä ja äänistä ja teknisestä toteutuksesta vastanneet Tero Toivio, Jesse Vainio ja Juuso Hänninen.

 
Kiitos koko musikaalin tiimille käsikirjoituksesta,
puvustuksesta, lavastuksesta ja esityksestä!
Äärimmäisenä vasemmalla musiikin lehtori Satu Jämsä.

Teksti
Emma Mäkiä
Masalan opetuspiste
verkkolehti Taukotilan toimittaja

Kuvat
Emma Lehtinen
Masalan opetuspiste
verkkolehti Taukotilan toimittaja 

 

Ei kommentteja: