perjantai 31. lokakuuta 2014

SUOMALAISIIN LISÄÄ LIIKETTÄ - SITÄ SUOMI TARVITSEE!


Kansallinen liikuntafoorumi teki jotain järkevää 1.10.2014 Yleisradion studiotalolla laatiessaan yleisen julkilausuman, jonka tavoitteeksi kirjattiin liikkeen lisääminen. Se on tulevan hallitusohjelman kärkitavoite.

Kansallisen liikuntafoorumin järjestivät yhteistyössä Opetus- ja kulttuuriministeriö, Valtion liikuntaneuvosto, Valtionneuvoston kanslia, Yleisradio Oy, Valo ja Suomen Olympiakomitea. Tapahtumaan osallistui lähes 300 kansallista vaikuttajaa.

Liikkumattomuus uhkaa kansakunnan elinvoimaa ja alentaa Suomen kilpailukykyä. Suomen liikkumattomuuden hinta on lähes 1-2 miljardia euroa terveydenhuollon vuotuisista kokonaiskustannuksista. Jos kehitys jatkuu samansuuntaisena, liikkumattomuudesta aiheutuvat kustannukset kohoavat entisestään.

ISTUVA PORKKALAN LUKIOLAINEN – HAASTA ITSESI LIIKKEEN LISÄÄMISEEN KOULUPÄIVÄN AIKANA!

Tutkimusten mukaan aikuiset suomalaiset viettävät keskimäärin 76 % valveillaoloajastaan paikallaan maaten, istuen tai seisten. Kevyeen aktiivisuuteen kuluu vajaat 20 % valveillaoloajasta, reippaaseen aktiivisuuteen 4% ja rasittavaan alle 1 %.Yleensä ihmisillä on taipumus yliarvioida omaa aktiivisuuttaan ja aliarvioida passiiviseen toimintaan käytettyä aikaa. Passiiviseen toimintaan käytetyn ajan realistinen hahmottaminen ja liikkeen lisääminen arkeen näyttävät olevan suomalaisten seuraava liikuntahaaste. Tarvitseehan ihminen unen ja ravinnon lisäksi fyysistä kuormitusta pysyäkseen terveenä ja hyvinvoivana.

ISTUVA PORKKALAN LUKION OPETTAJA - HAASTA ITSESI JA LISÄÄ LIIKETTÄ TYÖPÄIVÄÄSI!

Martti Iivonen
liikunnan lehtori
Porkkalan lukio

 

Ei kommentteja: