keskiviikko 19. marraskuuta 2014

SVENSKA DAGEN I KYRKSLÄTTS GYMNASIUM

Svenska dagen 6. marraskuuta oli tänä vuonna ryhmälle Porkkalan lukion opiskelijoita ja kolmelle opettajalle erityinen. Kyrkslätts Gymnasium oli kutsunut meidät tutustumaan Kirkkonummen ruotsinkieliseen lukioon.



Lähdimme liikkeelle lumisateisessa aamuhämärässä, koordinaatit vain netistä ja suunta kohti pohjoista. Koululla vastassa oli tutoreita ja opettajia, jotka olivat suunnitelleet aamupäivän ohjelman. Tervetulotoivotusten ja aamukahvin jälkeen oppilaat jaettiin ryhmiin ja alkoi tietovisa. Siinä mietittiin ruotsiksi mm. mitä nähdyllä videolla oikein sanottiin Ruotsin ja Suomen suhteista, millainen Ahvenanmaan lippu on ja paljonko Kirkkonummella on ruotsinkielisiä yläkouluja. Pääsimme mukaan myös aamupäivän oppitunneille. Matematiikkaa, terveystietoa, englantia ja modersmålia, tuttuja aineita, mutta nyt vähän toisenlaisissa ympyröissä. Englannissa oli jopa käytössä sama oppikirja


Tutustuimme myös koulun muihin tiloihin, isoon kirjastoon, viihtyisään aulaan ja oppilaskunnan pieneen, mutta kodikkaaseen kahvilaan. Antoisa vierailu oli onnistunut ja aloimmekin jo heti suunnitella jatkoa. Oppilaiden palaute oli oikein positiivista ja myös me opettajat olimme iloisia uusista kontakteista Gymin kollegoihin. Eikä vähäisimmässä roolissa suinkaan ollut ruotsin kieli, jolla toisiimme tutustuimme. Sopiva tilaisuus tarjosi luontevan mahdollisuuden oppilaille harjoitella sitäkin. Kävely Gymiin osoitti että sijaitsemme vain noin 15 minuutin päässä toisistamme, joten ainakaan matka ei ole mikään este yhteistyölle! Eikä ruotsin kieli, jota kaikki osaamme.


Ei kommentteja: