tiistai 11. joulukuuta 2012

PORKKALAN LUKION YHTEISTÄ YLIOPPILASJUHLAA VIETETTIIN MASALAN OPETUSPISTEESSÄ

Keskiviikkona 5.12.2012 kello 13.00 vietettiin perinteisin menoin Porkkalan lukion yhteiset itsenäisyys- ja ylioppilasjuhlat Masalan opetuspisteen juhlasalissa.

Airueet Nasim Haque ja Emilia Kesälä
Seremonia alkoi, kun airuet saattoivat abiturientit saliin Sibeliuksen Intermezzon tahdissa. Yleisöä oli runsaasti. Espoon sotaveteraanien Kirkkonummen jaoston veteraanit kunnioittivat läsnäolollaan juhlaa. 


Ohjelma oli musiikkipainoitteinen. Ensimmäiseksi Turkka Junkkari esitti sanoittamansa kappaleen ”Kahvia ja sinä”. 

Sotaveteraanien kunniaksi Porkkalan lukion opiskelijoiden kuoro Chorus Studiensis esitti laulun ”Nää maat”. Ennen lakitusta yleisö lauloi vielä yhteislauluna Olen Suomalainen. Rehtori Matti Autero piti puheen lakitettaville ja kutsui abiturientit yksitellen ottamaan todistuksensa, ja apulaisrehtorit jakoivat lakit ja ruusut.


Hetki oli juhlava, kun rehtori ylioppilastutkintolautakunnan suomin valtuuksin julisti abiturientit ylioppilaiksi ja kehotti sen merkiksi uusia ylioppilaita painamaan valkolakin päähänsä. Kun ansaittu valkolakki oli painettu päähän, kaikki nousivat laulamaan ”Gaudeamus Igiturin”.


Juhlapäivän tähtiesiintyjä oli Masalan opetuspisteen opiskelija Teemu Lehto, joka piti ylioppilaan puheen. Upean puheen jälkeen yleisö sai nauttia vielä Pinja Räsäsen sellomusiikista, kun hän esitti Aulis Sallisen ”Elegian”.

Seremonian loppuhuipennuksena juhlaväki lauloi yhdessä Maamme-laulun. Sen jälkeen airuet johdattivat uudet ylioppilaat Sibeliuksen ”Alla Marcian” tahdissa salista aulaan onnittelutulvan keskelle. 

Airuet Emilia Kesälä ja Nasim Haque saattoivat ylioppilaskulkueen saliin Sibeliuksen musiikin tahdissa, ovella airueina vieraita vastaanottivat Janita Halmelahti ja Valtteri Höttönen Masalan opetuspisteestä

Teksti Henry Turtiainen
Kuvat Juuso Karila


PORKKALAN LUKION YLIOPPILASJUHLAN OHJELMA 5.12.2012 

Jean Sibelius: Intermezzo 

abiturienttien kulkue Kahvia ja Sinä
Turkka Junkkari, laulu ja kitara 


Sotaveteraanien kunniaksi

Nää maat

Chorus Studiensis

Olen suomalainen

yhteislaulu

Lakitus

rehtori Matti Autero

Gaudeamus

Ylioppilaan puhe

Teemu Lehto

Aulis Sallinen: Elegia

Pinja Räsänen, sello

Maamme

Jean Sibelius: Alla Marcia

ylioppilaiden kulkue

Airuet

Janita Halmelahti, Nasim Haque, Valtteri Höttönen, Emilia Kesälä

Ei kommentteja: