keskiviikko 30. lokakuuta 2013

PORKKALAN LUKIOSSA VIETETTIIN LIIKUNTAPÄIVÄÄ

Torstaina 24.10 vietimme Porkkalan lukiossa liikuntapäivää. Aktiviteetteja oli paljon, ja jokaiselle opiskelijalle löytyi varmasti oma mieleisensä liikunnanmuoto. Haastattelimme ja valokuvasimme liikuntapäivään osallistuneita lukion ja yläasteen opiskelijoita Masalan opetuspisteen punttisalilla sekä liikuntasalissa, jossa pelattiin koripalloa.

Masalan opetuspisteen toisen vuoden opiskelija kertoi käyneensä salilla nostamassa painoja Myyrmäessä aktiivisesti jo kahdeksan kuukauden ajan. Siellä käy hänen lisäkseen paljon nuoria tyttöjä, joita hän käy neuvomassa aina mielellään, omien sanojensa mukaan kädestä pitäen. Se kuulemma nostaa heidän itseluottamustaan.


Haastattelemani opiskelija käy harjoittelemassa kuusi kertaa viikossa ja viettää salilla aikaa tunnista puoleentoista tuntiin. Penkistä nousee jo kunnioitettavat 90 kiloa. Hän ei kuitenkaan ole tulokseensa tyytyväinen, vaan tavoitteena olisi saada tankoon painoa vielä kymmenisen kiloa lisää.

Muut punttisalilla olleet pojat olivat varsin uupuneita, ja heidän mukaansa motivaatio ei riitä juuri tällä hetkellä treenaamiseen. He eivät harrasta salilla käyntiä aktiivisesti, vaan harrastavat lähinnä salibandya. Treenikerrat vaihtelevat kolmesta kerrasta kuuteen. Poikien mukaan salibandyharrastuksen takia salilla käynnille ei yksinkertaisesti ole aikaa. Ehdotin, että salilla voisi käydä aamulla ennen koulun alkamista, mutta poikien mielestä nukkuminen on treenaamista tärkeämpää ja mukavampaa.

Koripallopelin yhteydessä haastattelin vaihtopenkillä olleita lukiolaisia. Kaikki olivat yhtä mieltä siitä, että liikuntapäiviä pitäisi olla enemmän, sillä liikuntapäivä tuo vaihtelua koulukirjojen pänttäämiseen.

Erään lukiolaistytön hieno ehdotus oli, että liikuntapäivä järjestettäisiin aina syksyisin ja keväisin.

Teksti
Kaarina Vuorinen
Masalan opetuspiste

Kuva
Emma Mäkiä
Masalan opetupiste

Ei kommentteja: