maanantai 12. lokakuuta 2015

NÄIN MINÄ AJATTELEN


Christian Korhonen 14B

OPETTAJIEN TVT-OSAAMISTA TULISI PARANTAA! 

 
Mielestäni opettajien TVT -osaamista tulisi harjoittaa enemmän. Monissa kouluissa on nykyään “liian hyvät” valmiudet sähköiseen opetukseen. Erilaisten luokkahuoneisiin sijoitettujen laitteiden kokonaisvaltaista hyötyä ei saada käyttöön opettajien vajavaisen osaamisen vuoksi. 
 
Opettajille tulisi tarjota laajempaa ja yksityiskohtaisempaa valmennusta sähköisten laitteiden käyttöön. Mielestäni tämä voisi tehdä opetuksesta ja oppitunneista kaikille osapuolille miellyttävämpää. Esimerkiksi läksyjä ja tehtäviä voitaisiin jakaa enemmän luokan tai ryhmän omaan sähköiseen ympäristöön ja oppilaat pääsisivät näyttämään enemmän osaamistaan. 
 
Erilaiset sähköiset laitteet kiehtovat lapsia ja nuoria. Mitä enemmän niitä käytetään, sitä miellyttävämpää oppimisesta tulee! 
 
Christian Korhosen mielipide julkaistiin myös Helsingin Sanomissa otsikolla ”Laitteet hyötykäyttöön” 19.9.2015
Korhosen mielipide herätti keskustelua ja sai Tomi Koposelta vastineen ”Tekniikka ei ole vielä tarpeeksi kehittynyttä” (HS 21.9.29015)

Joonas Åkerblom 14C

KUNNIOITTAKAA VANHEMPIA


Täysi bussi, paikkoja ei ole vapaana. Bussiin astuu vanhempi nainen, jolla on suuria vaikeuksia kävelyn saatikka pystyssä pysymisen kanssa. Ihmiset eivät reagoi asiaan mitenkään, vaan jatkavat tekemisiään. Harvat edes liikahtavat tarjotakseen naiselle istumapaikkaa. Tämän pitää muuttua.Vanhemmat ihmiset eivät saa kunnioitusta, jota he ansaitsevat.


On pieni vaiva meiltä, heitä nuoremmilta, terveiltä ihmisiltä, nousta penkiltämme ja tarjota paikkaamme heille. Tämänkaltainen pieni teko jo itsessään voi parantaa sekä heidän päiväänsä että omaa päiväämme.


Sinä itse voit muuttaa maailmaa, yksi hyvä teko kerrallaan. Jaa iloa, osoita kunnioitusta!
 

Riina Tenhunen 14D

PAKOLAISIIN ON SUHTAUDUTTAVA JÄRKEVÄSTI


Turvapaikanhakijoita saapuu enemmän kuin koskaan Eurooppaan, myös Suomeen.  He ovat maansa tilanteen takia paossa ilman kotia, perhettä, omaisuutta täysin tyhjän päällä.

Mikä on meidän asenteemme hädässä olevia kohtaan Suomessa hyvinvointivaltiossa ilman hätää?  Ensimmäinen ajatus pitäisi olla auttaminen!

Moni Suomessa jakaa ajatuksiaan pakolaisista sosiaalisessa mediassa loukkaavaan tyyliin. Ihmiset käyttävät rasistisia ilmauksia, harmittele pakolaisten vievän heidän rahansa ja käskevät pakolaiset pois Suomesta. 

Onko kukaan miettinyt, että jos Suomessa syntyisi vastaava kriisi kuin Syyriassa. Sitten ihmeteltäisiin, kun ei apua heru. 

Ihmiset, jotka ajattelevat negatiivisesti pakolaisista, eivät ymmärrä tilannetta. Ihmiset, joiden kanssa olen keskustellut aiheesta, ovat monet harmillisen epätietoisia ja muodostavat mielipiteensä sen perusteella, mitä ovat kuulleet tai lukeneet.

Miettikää asioita oikeasti itse ja ottakaa selvää, ennen kuin teette johtopäätöksiä. Ojentakaa auttava käsi hädässä oleville. Silloin voimme itsekin ottaa vastaan avun, kun tarve tulee!


Ei kommentteja: