lauantai 18. toukokuuta 2013

Neljäs päivä Roomassa: joustavasti suurkaupungissa, muutamia kohteita ja suunnitelmien muutoksia

Tänään satoi kuurottain aamusta iltapäivään, mutta kun aurinko pilkisti aika ajoittain pilvien takaa, muuttui sää taas hetkessä paahtavan kuumaksi. Päivän pienet vastoinkäymiset opettivat meille, miten sankarimatkaaja selviytyy joustavasti tilanteesta kuin tilanteesta. Opettajat oppivat taas paljon. Seuraavaa reissua varten kaikki puutteet ja uudet ideat on kirjattu muistiin.

Tapahtui tänään:

Tänään hurmioiduimme Berninin Pyhän Teresan hurmiosta, oliko se todella noin pieni.
Heitimme lanttimme Fontana di Treviin muiden mukana, mutta minne kaikki kolikot päätyvät. Laskimme Espanjalaiset portaat, niitä oli ...no ei sillä ole väliä.

Ihmettelimme kapusiinimunkkien luita Barberinin aukiota lähellä olevan kirkon kryptassa ja saimme budjettiin isomman loven kuin oli suunniteltu.

Pantheon oli retkemme ensimmäisenä päivänä suljettu, ja koska Roomasta ei voi lähteä näkemättä tätä vaikuttavaa rakennusta, lähdimme sinne toiset jalan ja toiset bussilla. Me kolme bussilla liikkunutta eksyimme, mutta löysimme lopulta paikalle pienen harhailun jälkeen. Pantheon on yksi maailman vaikuttavimmista rakennuksista, katon oculuksesta oli juuri satanut sisälle, lattia oli vielä kostea ja puolipallon sisälle oli muodostunut sumua.

Opettajat valitsivat pakollisen, opettavaisen osion jälkeen tietysti kylttyyrikohteen Museo Nazionale Romanon ja sen rauhalliset turistivapaat näyttelytilat upeine Livian palatsin freskoineen. Opiskelijat kävivät ostoksilla.

Illalla nautimme illallisen Trasteveressä ja kävelimme öiselle Capitoliumille ihailemaan salaperäisesti varjoihin katoavaa menneisyyttä. Colosseum näytti valaistuna mahtavalta.

Kuvat:
Fontana di Trevi, tytöt
Fontana di Trevi, pojat
Fontana di Trevi, pojat
Kolme tapaa heittää kolikko
Tyyli 1
Tyyli 2
Tyyli 3
Esitelmän vuoro, mikä naurattaa
Pantheon
Oculus
Johannes kertoo kapusiinimunkkien erikoisesta kryptasta
Gladiaattori
Gladiaattori saa puhelun
Livian palatsin freskojen loistoa Museo Nazionale Romanossa
Ossi valaistuu Livian freskojen äärellä


Ei kommentteja: